18.09.2019 07:45

UEFA Ranking: Nederland stormt de top 10 binnen

Nederland passeerde dit seizoen al Oostenrijk op de UEFA-coëfficiëntenlijst, maar na dinsdagavond is Nederland nog over twee landen geklommen. Door de 3-0 zege van Ajax tegen Lille OSC staat het nu tiende.

Door de goede prestaties van de Eredivisie-clubs de afgelopen seizoenen is Nederland nu over Oekraïne en Turkije geklommen. Dat komt mede doordat die landen geen clubs in actie zagen komen. Woensdagavond spelen nog wel Galatasaray en Shakhtar Donetsk. Bij een positief resultaat van die teams tegen respectievelijk Club Brugge KV en Manchester City, wippen Oekraïne en Turkije weer over Nederland heen. Nederland heeft nu al 4.400 punten verzameld, wat anderhalve punt meer is dan twee seizoenen geleden in het hele jaar.

RB Salzburg won net als Ajax dinsdagavond in de Champions League. Dat deed de Oostenrijkse kampioen met 6-2 van KRC Genk. Dat waren belangrijke punten voor Oostenrijk, al is de achterstand op Nederland groot. De nederlaag van KRC Genk is dan weer goed nieuws voor de Eredivisie-clubs. België is namelijk het eerstvolgende land op de UEFA-ranking die Nederland in het vizier heeft. Echter hebben onze zuiderburen nog wel een riante voorsprong van bijna 3.000 punten.

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner