19.09.2019 07:00

Eredivisie-clubs met langste ongeslagen serie in Europa

Het gaat goed dit seizoen met de Nederlandse clubs in Europees verband. Afgelopen dinsdag won Ajax met 3-0 van Lille OSC en dat was alweer de zeventiende opeenvolgende duel van een Eredivisie-club waarin niet werd verloren.

Dat is een record voor Nederland, want nooit hadden de clubs uit de Eredivisie een langere serie lopen in Europees verband. Dit seizoen werd er slechts twee nederlagen geleden door een Eredivisionist. Op 30 juli verloor PSV in de tweede voorronde van de Champins League van FC Basel (2-1) terwijl op 1 augustus in de tweede voorronde van de Europa League playoff-winnaar FC Utrecht in Bosnië met 2-1 onderuit ging na verlenging tegen Zrinjski Mostar.

Dat lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden, want alle zeventien duels die volgden eindigden in een overwinning of een gelijkspel. Ajax boekte sindsdien drie zeges en twee gelijke spelen, PSV en Feyenoord wonnen ook driemaal en remiseerden daarnaast eenmaal, terwijl AZ Alkmaar met twee zeges en twee gelijke spelen eveneens knap overeind bleef. Donderdagavond komen die drie ploegen (PSV vs. Sporting, Rangers FC vs. Feyenoord en AZ Alkmaar vs. Partizan) in actie en het zou bijzonder knap zijn als de ongeslagen reeks dan wordt doorgetrokken. 

Prestaties van de Nederlandse clubs in Europa sinds de laatste nederlaag:

  • Wedstrijden – 17 duels
  • Overwinningen – 11 zeges
  • Gelijke spelen – 6 remises

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner