20.09.2019 14:30

Het optische bedrog waardoor Bosz' Leverkusen sterk lijkt

Niets dan lof voor de fenomenale prestatie van Peter Bosz die het vorig seizoen leverde met Bayer Leverkusen in de Bundesliga. De Nederlandse oefenmeester werd in december van vorig seizoen voor de groep gezet en loodste de club in een paar maanden tijd van plaats negen naar plek vier. 

Daardoor speelt Bayer Leverkusen dit seizoen in de Champions League, maar in de poule met onder meer Atlético Madrid en Juventus liep het direct averij op in de eerste speelronde. Woensdagavond ging de ploeg van Bosz namelijk in eigen stadion met 1-2 onderuit tegen het Russische Lokomotiv Moskou, ondanks een gigantisch overschot aan balbezit en succesvolle passes. Wat dat betreft lijkt het alsof Bayer Leverkusen flink domineert, maar effectief was de Duitse ploeg allerminst.

Afgelopen weekend verloor de ploeg van Bosz ook met 4-0 van Borussia Dortmund ondanks dat de balbezitverhouding flink in het voordeel was van Bayer Leverkusen (66,5% om 33,5%). In het duel Lokomotiv Moskou lag dat percentage nog veel hoger, want toen hadden de Duitsers liefst 69,6% balbezit. Veruit het meest van alle Champions League-clubs in deze speelronde, net zoals dat de top van de passinglijst wordt gedomineerd door spelers van Bayer Leverkusen. 

Champions League-clubs met het meeste balbezit: 

 1. Bayer Leverkusen – 69,6%
 2. Bayern München – 65,4%
 3. Ajax – 58,1%
 4. Chelsea FC – 56,6%
 5. Olympique Lyon – 56,1%

Spelers in de Champions League met de meeste succesvolle passes:

 1. Sven Bender (Leverkusen) – 128 passes
 2. Charles Aránguiz (Leverkusen) – 117 passes
  Jonathan Tah (Leverkusen) – 117 passes
 3. Thiago (Bayern München) – 110 passes
 4. Marco Verratti (PSG) – 96 passes
 5. Jorginho (Chelsea FC) – 96 passes

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner