03.10.2019 20:55

Ook tegen Porto leunt Feyenoord op sterke tweede helft

In een ware thriller heeft Feyenoord het sterk geachte FC Porto in de eigen Kuip verslagen. De Rotterdammers zegevierden met 1-0 in groep G van de Europa League en leunde andermaal op een sterk tweede bedrijf.

Zoals wel vaker in het huidige Europese seizoen kwam de ploeg van Jaap Stam na de onderbreking een stuk beter voor de dag dan in de eerste 45 minuten. Tegen de Portugezen werd met 0-0 de kleedkamers opgezocht, maar vlak na de theepauze opende Jens Toornstra de score terwijl Rick Karsdorp tien minuten voor tijd de 2-0 maakte. Het betekende dat liefst elf van de dertien Feyenoord-doelpunten dit Europese seizoen zijn gemaakt in de tweede helft. 

Doelpuntenverdeling van Feyenoord in de Europa League:

  • Totaal goals: 13 doelpunten
  • Goals 0-45 min.: 2 doelpunten
  • Goals 45-90 min.: 11 doelpunten

Feyenoord hield tegen FC Porto voor het derde opeenvolgende thuiswedstrijd in Europees verband de nul. De laatste keer dat de club dit voor elkaar bokste, was in 2000 toen het geen tegentreffers kreeg tegen Rosenborg BK, Olympique Marseille en Lazio Roma in de Champions League.

Sterk tegen Portugese clubs
Nederlandse clubs hadden het voorheen vaak lastig met ploegen uit Portugal, al is dat de laatste jaren wel iets anders, want van de laatste negen ontmoetingen in de hoofdtoernooien van Europese competities, werd er acht keer niet verloren. Alleen FC Groningen ging in 2015 onderuit tegen SC Braga (1-0). Twee weken geleden won PSV nog van Sporting CP (3-2). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner