17.10.2019 08:30

Miedema evenaart meeste goals in één CL–duel

Vivianne Miedema was gisteravond bij de vrouwen van Arsenal FC de absolute uitblinker. De aanvaller van de OranjeLeeuwinnen maakte liefst vier treffers in het Women's Champions League-duel tegen Slavia Praag. 

De Engelsen wonnen met 2-5 in de achtste finale van het Europese toernooi en hadden dat voor het grootste gedeelte te danken aan de nog maar 23-jarige Miedema. Vier doelpunten in één Women's Champions League-duel is behoorlijk zeldzaam, want Voetbal.com heeft de statistieken van het toernooi sinds de oprichting* in 2009/10. Sindsdien kwam het slechts achtmaal eerder voor dat een speler vier treffers vierde in één wedstrijd en dus heeft Miedema zichzelf bij een uniek gezelschap geschoten. 

Klik hier of op de afbeelding om meer statistieken te zien. 

De laatste speler die dit presteerde was Ada Stolsmo Hegerberg. Opvallend is dat zij dit kunstje tweemaal flikte en dat allebei de keren in november 2017 plaatsvonden. Hegerberg bereikte woensdagavond ook nog een prachtig record. Zij maakte tegen Fortuna Hjørring 2 treffers en is nu met 51 doelpunten in totaal de topscorer aller tijden in de Women's Champions League. Zeer speciaal, de Zweedse aanvaller is immers nog maar 24 jaar. Miedema en Hegerberg staan nu allebei bovenaan de topscorerslijst

* De competitie startte in het seizoen 2001/02 onder de naam UEFA Women's Cup. In 2009/10 werd de naam gewijzigd in UEFA Women's Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner