05.11.2019 11:00

Atalanta 1 van de 4 zwakste debutanten ooit in de CL

Marten de Roon en Hans Hateboer vierden met Atalanta eind vorig seizoen een plaats bij de eerste vier in de Serie A. Het leverde de ploeg een ticket op voor het huidige Champions League-seizoen, maar het huilen staat de ploeg inmiddels nader dan het lachen qua Europese prestaties. 

In het laatste Champions League-duel ging de ploeg met 5-1 onderuit op bezoek bij Manchester City. In de eerste twee duels verloren de Italianen ook al: met 4-0 vs. Dinamo Zagreb en 1-2 van Shakhtar Donetsk. Daardoor staat het na drie wedstrijden puntloos onderaan in Poule C en kreeg het zelfs al elf doelpunten tegen. Slechts drie andere Champions League-debutanten incasseerden net als Atalanta minstens elf tegen goals in hun eerste drie duels. 

Zodoende behoort Atalanta tot één van de vier ploegen met de slechtste start in zijn eerste drie duels in het grootste Europese toernooi. Ferencvárosi TC was in 1995 de eerste debutant die dit overkwam. Opvallend was wel dat de Hongaarse ploeg in zijn eerste wedstrijd nog wel de nul hield, maar daarna werd er met 5-1 en 6-0 verloren van respectievelijk Ajax en Real Madrid. 

De vier debutanten met minstens 11 goals tegen in de eerste 3 CL-duels:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner