23.10.2019 21:27

Chelsea FC maakt einde aan zinderende Ajax-reeks

Ajax-beul Michy Batshuayi maakte woensdagavond een einde aan de geweldige reeks die de Amsterdammers hebben neergezet. Liefst negentien duels op rij werden gewonnen door de hoofdstedelingen, in alle competities. De laatste nederlaag dateert van 8 mei dit jaar. Dat was de wedstrijd waar menig Nederlander liever niet aan herinnerd wordt. Tottenham Hotspur - beter gezegd Lucas Moura - won destijds met 2-3 in de Johan Cruijff Arena. 

Bijna een halfjaar later verlaat Chelsea FC Nederland met drie punten in de tas. De Londenaren waren met 0-1 te sterk voor Ajax. Ook is Chelsea de eerste ploeg die een clean sheat wist te houden in Amsterdam dit seizoen. Ajax ontvangt over het algemeen niet graag ploegen uit Engeland. Van de laatste zeven ontmoetingen met teams van de andere kant van Het Kanaal, werd er maar één gewonnen. 

De 0-1 nederlaag betekent ook de eerste goal die de Amsterdammers hebben moeten incasseren in vier wedstrijden tijd in Europees verband. Batshuayi was de eerste speler sinds Diego Biseswar op 13 augustus die André Onana wist te verschalken. Onana heeft zijn goal voor 446 minuten weten schoon te houden in de Champions League, inclusief kwalificatie.

Supersub Batshuayi
Niet voor het eerst scoorde Batshuayi als invaller voor The Blues. Sinds het begin van het seizoen 2016/17 deed de Belg dit negen keer. Geen enkele Chelsea-speler kan hieraan tippen. Morata (5), Olivier Giroud, Ruben Loftus-Cheek en Willian (4) volgen Batshuayi. Door het doelpunt van de Belgisch international blijven de Londenaren ongeslagen in Europese uitwedstrijden. Van de laatste negen Europese duels werden er zeven gewonnen en twee gelijkgespeeld.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner