01.11.2019 08:00

Dubbele Nederlandse hattrick bij Arsenal in de CL

De vrouwen van Arsenal FC hebben zich zeer eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Liefst drie internationals van de OranjeLeeuwinnen kwamen tot scoren, waaronder een dubbele hattrick.

De Londense ploeg won op eigen veld met 8-0 van Slavia Praag en er vielen twee hattricks tijdens dat duel. Zowel Daniëlle van de Donk als Vivianne Miedema scoorden allebei drie keer tijdens het Europese clubtoernooi. Beide spelers stonden aan de aftrap, evenals Jill Roord. De derde OranjeLeeuwin kwam eveneens tot scoren, zij maakte er één. De enige niet-Nederlandse treffer in Engelse dienst kwam op naam van aanvoerder Kim Little.

Twee weken geleden was al de heenwedstrijd in Tsjechië afgewerkt en ook toen was Miedema de absolute uitblinker. De spits vond in Praag viermaal het net tijdens de 2-5 overwinning. Ze maakte destijds de meeste doelpunten in één Champions League-wedstrijd ooit. In totaal staat de goaltjesdief nu op tien treffers in het toernooi, waarmee ze topscorer is, op de voet gevolgd door Ada Stolsmo Hegerberg.

Top 3 topscorers van UEFA Women's Champions League:

  1. Miedema (Arsenal) – 10 goals
  2. Hegerberg (Lyon) – 9 goals
  3. Beckie (Man City) – 5 doelpunten 
    Harder (Wolfsburg) – 5 doelpunten 
    Kožárová (Slavia Praag) – 5 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner