05.11.2019 07:00

Chelsea met imposante reeks, thuis óók kwetsbaar

Een kleine twee weken geleden verloor Ajax in de Johan Cruijff ArenA van Chelsea FC (0-1) in de groepsfase van de Champions League. Dinsdagavond krijgt de ploeg van Erik tegen Hag een herkansing tegen The Blues.

De ploeg uit de Premier League is op het eigen Stamford Bridge echter een schier onklopbare ploeg. Van de laatste achttien wedstrijden die Chelsea in Europees verband afwerkte in Londen, verloor het slechts eenmaal. Wel moet gezegd worden dat een groot deel daarvan in de Europa League plaatsvond, het toernooi dat Chelsea vorig seizoen op zijn naam wist te schrijven door stadgenoot Arsenal FC in de finale te verslaan.

De enige nederlaag in die reeks van achttien wedstrijden was dit seizoen tegen Valencia CF. De ploeg van onder meer Jasper Cillessen wist op Stamford Bridge met 0-1 te winnen. En hoewel Chelsea op eigen veld zeer sterk is in Europees verband, laat het ook zien kwetsbaar te zijn in eigen huis. Naast Valencia wonnen dit seizoen ook Manchester United en Liverpool FC bij Chelsea, terwijl Leicester City en Sheffield United in Londen remiseerden tegen de ploeg van Frank Lampard. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner