05.11.2019 10:30

Memphis jaagt op clubrecord van illustere Braziliaan

Olympique Lyon speelt dinsdagavond in de Champions League tegen SL Benfica. In de spannende Groep G staat de Franse ploeg op de derde plek en in het treffen met de Portugezen zijn de ogen weer gericht op uitblinker Memphis Depay.

Het duel van dinsdag is de vierde in de groepsfase en als de Oranje-international weet te scoren, evenaart hij het clubrecord van Sonny Anderson. De illustere Braziliaanse aanvaller, die van 1999 tot en met 2003 voor Olympique Lyon uitkwam, scoorde ooit namelijk in vier opeenvolgende Champions League-wedstrijden. Depay kan dit vanavond eveneens bereiken, want tijdens de eerste drie optredens in dit miljardenbal vond de aanvaller telkens het net.

De reeks van Memphis Depay in de Champions League:

Slechts drie andere spelers scoorden net als Depay in de eerste drie wedstrijden van dit Champions League-seizoen: Robert Lewandowski, Harry Kane en Erling Håland. Voor laatstgenoemde kan het bijzondere avond worden. De Noorse aanvaller kan namelijk voor drie records zorgen of een evenaring daarvan:

  • Na Zé Carlos (FC Porto, 92/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 95/96) en Diego Costa (Atlético Madrid 13/14) kan Håland de vierde speler worden die in al zijn eerste vier duels scoort. 
  • Håland kan Mbappé evenaren door als tweede tiener ooit in vier opeenvolgende Champions League-duels te scoren. 
  • Als Håland twee keer het net vindt, bereikt hij het Noorse nationale record. De spits komt dan op acht goals en slechts twee landgenoten bereikten dat aantal ooit in één seizoen: Tore André Flo (99/00) en Ole Gunnar Solskjær (01/02)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner