06.11.2019 21:16

Lewandowski volgt voorbeeld van Depay en Håland

Lewandowski
Lewandowski

Bayern München won woensdagavond met 2-0 van een sterk verdedigend Olympiakos. Robert Lewandowski nam zijn ploeg niet voor het eerst dit seizoen bij de hand, waardoor de Duitsers nu zeker zijn van de achtste finales. De Pool was voor de vierde keer op rij trefzeker in de Champions League.

Het is de eerste keer ooit in de geschiedenis van het miljardenbal dat drie spelers in de eerste vier duels tot scoren kwamen. Memphis Depay en Erling Håland gingen de Poolse goalgetter dinsdagavond voor. In totaal staat Lewandowski al op zes Champions League-doelpunten in vier wedstrijden. Sinds de spits in 2014 bij de Beierse club binnenkwam, heeft niemand meer goals gemaakt in de groepsfase van de Champions League. Met 31 groepsfase-goals staat hij op gelijke hoogte met Lionel Messi.

De doelpuntenregen van Lewandowski blijft absurd en er lijkt geen einde aan te komen. Met 39 doelpunten dit kalenderjaar laat hij Messi (36), Kun Agüero en Kylian Mbappé (beiden 32) achter zich. In vijftien van de zeventien wedstrijden waar de Poolse vedette dit seizoen in actie kwam, wist hij te scoren. De totale doelpuntenproductie van Lewandowski staat op 21.

Perišić gouden wissel
Ivan Perišić stond koud in het veld, of de hij had de bal al in het net liggen. Slechts 33 seconden had de Kroaat nodig om de eindstand op het scorebord te zetten. Het was de snelste goal voor een invaller in de Champions League sinds april 2017, toen Valere Germain namens AS Monaco na 23 seconden doel trof tegen Borussia Dortmund.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner