13.11.2019 11:15

Deschamps blijft spits in bloedvorm nog altijd negeren

De laatste jaren was Karim Benzema één van de beste spitsen ter wereld, desondanks werd hij sinds 2015 niet meer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg. Dat kwam vanwege een onbewezen afpersingszaak rond Mathieu Valbuena.

Zinédine Zidane, landgenoot en trainer van Benzema bij Real Madrid, vroeg zich onlangs openlijk af of het niet weer eens tijd werd dat zijn pupil opgeroepen zou worden. Bondscoach Didier Deschamps negeerde die lokroep volledig en houdt nog altijd vast aan mindere goden als Olivier Giroud, Nabil Fekir en Wissam Ben Yedder. Een hard gelag voor Benzema, die zodoende blijft steken op 81 interlands en 27 interlandtreffers.

Hoewel Real Madrid de afgelopen twee seizoenen niet de ploeg was zoals in de Champions League-jaren van daarvoor, bleef Benzema rustig doorgaan waar hij goed in was: doelpunten maken. Zo was hij in 2019 nog goed voor 24 treffers in de Spaanse Primera División. Slechts drie andere spelers uit de vijf grootste Europese competities scoorden vaker dan de spits van De Koninklijke. Daarom blijft de lokroep van Zidane én de Franse fans terecht: moet Benzema niet weer een tweede kans krijgen?

Topscorers uit de 5 grootste Europese competities in 2019:

  1. Lionel Messi (Barcelona) – 29 doelpunten
  2. Robert Lewandowski (Bayern) – 28 doelpunten
  3. Kylian Mbappé (Paris SG) – 25 doelpunten
  4. Karim Benzema (Real Madrid) – 24 doelpunten
  5. Jamie Vardy (Leicester City) – 23 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner