16.11.2019 22:35

Het Nederlands elftal is er eindelijk weer bij

Fans van het Nederlands elftal kunnen volgend jaar eindelijk weer juichen voor Oranje op een eindtoernooi. Bijna zes jaar na de laatste wedstrijd op het WK in 2014 gaat het team van bondscoach Ronald Koeman op voor de EK-titel. Een doelpuntloos gelijkspel in Noord-Ierland was voldoende voor een plek bij de eerste twee in de kwalificatiegroep.

Op 12 juli 2014 speelde Oranje voor het laatst een wedstrijd op een eindtoernooi, op die dag werd het brons gepakt op het WK in Brazilië. Het gastland werd toentertijd met 3-0 verslagen in de troostfinale, waardoor Oranje derde werd op het mondiale eindtoernooi. Het verval van het nationale elftal is inmiddels bekend: twee eindtoernooien op rij was Oranje er niet bij. In 2015 moest het Nederlands elftal Tsjechië, IJsland en Turkije voor zich dulden in de strijd om een EK-ticket, twee jaar later ging het richting het WK mis in een poule met onder andere Frankrijk en Zweden. 

Op 14 juni 2020 speelt Oranje de eerste wedstrijd op een eindtoernooi in 5 jaar en 11 maanden. Dat zijn omgerekend 2.164 dagen zonder het Nederlands elftal op een eindtoernooi. De terugkeer op het hoogste podium komt op het precies het juiste moment, Amsterdam is immers een van de speelsteden tijdens het EK. Oranje speelt tijdens het toernooi drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner