26.11.2019 09:15

Ronaldo kan van Atlético zijn lievelingsopponent maken

Atlético Madrid kan zich dinsdagavond plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Bij winst op Juventus is het daar zeker van, ongeacht de uitslag bij Lokomotiv Moskou – Bayer Leverkusen. Echter vreest Atlético Madrid wel doelpuntenmachine Cristiano Ronaldo. 

Er zijn namelijk maar weinig ploegen waartegen de Portugees liever speelt. Alleen tegen Sevilla FC vond Ronaldo vaker het net in zijn loopbaan: 27 doelpunten. De supervedette moet er tegen de ploeg van Diego Simeone twee maken om dat te evenaren, want in totaal scoorde hij 25 keer tegen Atlético Madrid. Dat deed hij vooral als speler van Real Madrid, maar ook in het Juventus-shirt ziet hij Atlético Madrid graag als tegenstander.

Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar namelijk in de achtste finale van de Champions League en na een 2-0 thuiszege voor Rojiblancos schoot Ronaldo De Oude Dame hoogstpersoonlijk met een hattrick naar de dubbele ontmoetingen met Ajax in de kwartfinale. Als Ronaldo dinsdag wederom een hattrick produceert, is Atlético Madrid definitief de tegenstander waartegen hij het vaakst heeft gescoord. 

Clubs waartegen Ronaldo het vaakst scoorde: 

  1. Sevilla FC – 27 doelpunten
  2. Atlético Madrid – 25 doelpunten
  3. Getafe CF – 23 doelpunten
  4. Celta de Vigo – 20 doelpunten
  5. FC Barcelona – 18 doelpunten

Of Ronaldo gaat spelen tegen Atlético Madrid is nog maar de vraag. Juventus is immers al zeker van kwalificatie voor de knockout-fase, wellicht dat de aanvaller dus rust krijgt. Echter wil Ronaldo altijd alles spelen en jaagt hij op elk record, dus wellicht staat hij gewoon aan de aftrap in het Champions League-duel dat om 21.00u start. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner