09.06.2013 23:30

Jong Spanje op valreep langs Jong Duitsland

Door een 0-1 zege op Jong Duitsland heeft Jong Spanje zich verzekerd van de halve finale op het EK U21. Dankzij de Spaanse zege mag ook Jong Oranje zich halvefinalist noemen en valt in deze groep het doek voor Jong Duitsland en Jong Rusland.

In een niet al te opwindende eerste helft was Thiago namens Spanje nog het dichts bij een doelpunt. Na geklungel in de Duitse defensie mikte hij de bal met een geplaatst schot op de paal naast keeper Leno. Ook de goalie aan de andere kant, De Gea, zag de bal een keer vervaarlijk op zich af komen. Een afstandsschot van Clement draait net teveel naar buiten en belandt vlak aan de verkeerde kant naast de paal.

Het beeld veranderde weinig in de tweede helft. Jong Spanje had de overhand en was veelvuldig op de Duitse helft te vinden. Het ontbrak aan een goede eindpass en een beetje geluk om de Duitse defensie op de knieen te krijgen. Jong Duitsland daarentegen beperkte zich tot verdedigen en gokte op een steeds spaarzamer wordende kans op een counter. Als het dan zover kwam, greep de Spaanse verdediging gedecideerd in. Uiteindelijk kregen de Spanjaarden vier minuten voor tijd dan toch waar ze recht op hadden. Invaller Morata gleed simpel langs de Duitse verdediger Rüdiger en verraste keeper Leno in de korte hoek.

Jong Duitsland kan zijn koffers gaan pakken want de Duitsers staan na twee wedstrijden samen met Jong Rusland op 0 punten. Jong Spanje nestelt zich met Jong Oranje aan kop van de groep met 6 uit 2 en gaan woensdag in hun onderlinge duel uitmaken wie de poulewinnaar wordt.