18.06.2013 21:00

Jong Spanje prolongeert Europese titel

Een oppermachtig Jong Spanje heeft de Europese titel na een ruime zege (2-4) op Jong Italië geprolongeerd. Thiago was de grote man aan Spaanse zijde. Hij nam drie doelpunten voor zijn rekening. Isco maakte de vierde voor Jong Spanje, terwijl Ciro Immobile Jong Italië nog op gelijke hoogte bracht. Het tweede Italiaanse doelpunt van Fabio Borini was er een voor de statistieken.

De finale was iets meer dan vijf minuten oud toen de bal al in het Italiaanse doel lag. Met een knappe lichaamsbeweging speelde Álvaro Morata, de topscorer van het toernooi, zich vrij en zag Thiago helemaal vrij staan in het strafschopgebied. De voorzet was precies op maat waardoor Thiago simpel binnen kon koppen. Lang kon Jong Spanje niet genieten van de voorsprong toen Ciro Immobile uit het niets scoorde. Hij controleerde een lange pass van Giulio Donati op een fraaie manier en liet met zijn schot Jong Spanje-doelman David de Gea kansloos.

Jong Spanje was daar niet van onder de indruk en hield de regie stevig in handen. Er volgden kansen voor Morata en Koke. Jong Italië liet één keer van zich horen via Alessandro Florenzi, maar De Gea trad goed op. Het bleef wachten op de volgende Spaanse treffer en die viel wederom via Thiago. Hij nam aan tussen twee Italiaanse verdedigers en liet de Italiaanse sluitpost Fransesco Bardi kansloos. Nog voor rust kwam Jong Spanje op een comfortabele voorsprong nadat Thiago via de penaltystip zijn hattrick compleet maakte.

In de tweede helft was het zo nu en dan galleryplay voor Jong Spanje. De Italianen moesten waken dat de finale niet uit zou lopen op een vernedering. Dat gebeurde uiteindelijk niet omdat Bardi een paar keer goed optrad. De 4-1 kon de doelman niet voorkomen toen Isco vanaf elf meter aan mocht leggen. Daarna hield Bardi zijn doel schoon en zag Borini nog scoren voor Jong Italië.

Op de Europese titel van Jong Spanje valt niets af te dwingen. Met het welbekende combinatievoetbal waren de Zuid-Europeanen vanaf het eerste duel ongenaakbaar. Ook Jong Italië kon daar dinsdagavond niets aan veranderen.