11.06.2013 21:00

Jong Israël sluit toernooi met zege op Jong Engeland goed af

Omdat Jong Noorwegen en Jong Italië de punten deelden (1-1), was de zege van Jong Israël op Jong Engeland niet voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. Toch vierde het gastland de overwinning op de Three Lions uitbundig. Middenvelder Ofir Kriaf werd tien minuten voor tijd de matchwinner door doelman Steele met een schot te verschalken.

De overwinning van Israël op Engeland was verdiend, aangezien de organisator van het jeugd-EK het meeste lef toonde. Stuart Pearce, de bondscoach van Jong Engeland, gooide na nederlagen tegen Noorwegen en Italië het roer om en besloot zijn elftal op veel plaatsen te wijzigen. Dat kwam het spel van zijn elftal niet ten goede. Vooral in de beginfase had Engeland het lastig, al werden er geen grote kansen weggegeven.

Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Vooral aanvaller Zaha, die vanaf komend seizoen de clubkleuren van Manchester United verdedigt, toonde zijn klasse. Zo stelde hij kort voor de theepauze ploeggenoot Ince in staat de score te openen. De speler van Blackpool vond echter doelman Boris Kleiman op zijn weg.

Na de onderbreking waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Ondanks dat slechts de eer op het spel stond, vochten beide teams voor de eerste overwinning. Daardoor waren grote kansen schaars en waren het vooral schoten van afstand die voor gevaar zorgden. Zo trof Nir Biton de lat. Net toen iedereen aan een 0-0 gelijkspel ging denken, liet Kriaf van zich horen.

De middenvelder pikte de bal net buiten het strafschopgebied op en vond de ruimte om te schieten. Zijn schot was te machtig voor een kansloze sluitpost Steele: 1-0. Het bleek de winnende treffer, waardoor Israël het toernooi met opgeheven hoofd verlaat. Engeland stelt met nul punten uit drie wedstrijden teleur.