12.12.2013 23:21

Lens bekert verder met Dinamo Kiev

Jeremain Lens voetbalt ook na de winterstop in de Europa League met Dinamo Kiev. De Nederlandse international had donderdag een bijdrage in de zege van zijn Oekraïense club op Rapid Wien: 3-1. Kiev verzekerde zich van de tweede plaats in de groep achter de Belgische club Racing Genk, dat de groepsfase ongeslagen afsloot met een zege van 1-0 bij het Zwitserse FC Thun.

De Weense formatie kwam snel op voorsprong in het duel in Kiev, dat onder leiding stond van de Nederlandse topscheidsrechter Björn Kuipers. Terrence Boyd tikte de bal in de 6e minuut langs de ervaren doelman Oleksander Sjovkovski. Lens' moment volgde een kwartier later, toen hij de bal knap opving met de borst en overtuigend uithaalde: 1-1. Nog iets later zorgde Oleg Goesev voor de 2-1.

Miguel Veloso besliste de wedstrijd in de 70e minuut. Hij krulde een vrije trap fraai over de muur en achter doelman Jan Novota. Met de geruststellende voorsprong van 3-1 mocht Lens zich laten vervangen.