12.12.2013 23:22

Sevilla deelt geen cadeaus uit

Sevilla heeft donderdagavond in de Europa League geweigerd cadeaus uit te delen. De Spaanse club, in groep H al zeker van een vervolg, hoefde in en tegen Freiburg niet meer zo nodig, maar wilde wel graag. De Duitsers verloren het duel voor eigen publiek dan ook met 0-2.

Vicente Iborra maakte de openingstreffer 6 minuten voor rust. Hij rondde een fraaie soloactie en een dito voorzet van de Argentijn Diego Perotti van dichtbij hard en hoog af. In blessuretijd had ook de Roemeense invaller Raul Rusescu nog succes.

Freiburg moest winnen om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van concurrent Slovan Liberec in Portugal tegen Estoril, maar was aanvallend onmachtig. Werklust alleen was lang niet genoeg. Dat het toch spannend bleef kwam omdat Sevilla heel lang naliet het duel te beslissen. Kansen genoeg.

Volleyballer

Namens Freiburg scoorde Nicolas Höfler na een uur wel, maar hij deed dat als een volleerd volleyballer met de onderarm. Het leverde hem geel op in plaats van de 1-1. Vlak daarna moest de Franse scheidsrechter Tony Chapron de wedstrijd onderbreken doordat een van zijn assistenten aan de zijlijn een kuitblessure opliep. De 'vierde man' moest opdraven als vervanger.

Liberec profiteerde. De Tsjechen wonnen wel, met 2-1 door doelpunten van Josef Sural en Michael Rabusic. De Braziliaan Sebá deed pas laat iets terug voor Estoril.