29.06.2014 10:00

Speler van de Dag: Onnavolgbare James

James Rodríguez schiet op doel tijdens de groepswedstrijd tegen Griekenland
James Rodríguez schiet op doel tijdens de groepswedstrijd tegen Griekenland

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat James Rodríguez, die zich met een geweldig toernooi definitief op de voetbalkaart heeft gezet.

De speler van AS Monaco scoorde vijf keer, leverde twee assists af en is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat zijn land Colombia in de kwartfinale speelt tegen gastland Brazilië. Met twee treffers tegen Uruguay, waar we vooral de eerste terug gaan zien in vele WK-lijstjes, kan weinig voetballiefhebber om hem heen.

Lekke(re) bal

Na ongeveer een half uur spelen krijgt James de bal op twintig meter. Hij controleert een kopbal van Abel Aguilar op de borst en normaal gesproken wordt het speeltuig dan onder de voet gelegd, op zoek naar een opening. De aanvaller heeft die opening echter al voor zijn aanname gevonden, het kenmerk van een toptalent. De bal komt perfect van zijn borst af voor zijn linkerbeen. James raakt de bal perfect, heerlijk, en met een mooie zweef eindigt de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat: 1-0. Het is niet verbazingwekkend als het leer onderweg vlam vatte.

In Frankrijk

James voetbalt dus bij AS Monaco en meteen na zijn eerste doelpunt tegen Uruguay en vierde treffer op het Wereldkampioenschap, barstte het los op de social media. Er werd berekend dat gemiddeld 8.276 toeschouwers kijken naar de wedstrijden van AS Monaco en aangezien James er maar liefst 34 speelde kan gesteld worden dat maar weinig mensen echt genieten van het talent. AS Monaco nam hem voor ruim veertig miljoen over van FC Porto en die transfersom zal misschien de enige reden zijn dat James in Frankrijk blijft. Talent is leuk en aardig, maar AS Monaco zal het onderste uit de kan willen halen als de speler van Colombia zo goed blijft presteren. Clubs die hem willen overnemen zullen dus diep in de buidel moeten tasten.

Door: Jos Boesveld

Spelers van de dag:
Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema
Speelronde 5: Pepe
Speelronde 6: Guillermo Ochoa
Speelronde 7: Memphis Depay
Speelronde 8: Luis Suárez
Speelronde 9: Bryan Ruiz
Speelronde 10: Miroslav Klose
Speelronde 11: Islam Slimani
Speelronde 12: David Villa
Speelronde 13: Luis Suárez
Speelronde 14: Xherdan Shaqiri
Speelronde 15: Cristiano Ronaldo

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner