08.09.2014 18:35

Jong Oranje met vijf wijzigingen in Tilburg

Jong Oranje tegen Jong Georgië, v.l.n.r: 
Boven: Hahn, Castaignos, Te Wierik, Van der Hoorn, Rekik, Van Ginkel
Onder: Vilhena, Boëtius, Aké, Ebecilio, Ondaan.
Jong Oranje tegen Jong Georgië, v.l.n.r: Boven: Hahn, Castaignos, Te Wierik, Van der Hoorn, Rekik, Van Ginkel Onder: Vilhena, Boëtius, Aké, Ebecilio, Ondaan.

Bondscoach Adrie Koster van Jong Oranje heeft zijn basisteam voor de afsluitende groepswedstrijd tegen Jong Slowakije in het EK-kwalificatietoernooi flink veranderd. Het Nederlands beloftenteam treedt maandagavond in Tilburg met vijf wijzigingen aan in vergelijking met de voorgaande thuiswedstrijd afgelopen donderdag tegen Jong Georgië in Deventer (0-1). Jorrit Hendrix (PSV) en Joost van Aken (sc Heerenveen) maken hun debuut.

Ook Ruben Ligeon (Ajax), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Guus Hupperts (AZ) hebben van Koster een basisplaats gekregen. Mike te Wierik (Heracles Almelo), Mike van der Hoorn (Ajax), Kyle Ebecilio (FC Twente/geschorst), Terell Ondaan (Willem II/geblesseerd) en Jean-Paul Boëtius (Feyenoord) ontbreken in het startende elftal.

Het team van Koster is koploper in groep drie met zestien punten. Slowakije volgt met veertien punten. De nummers één van de tien poules plus de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de beslissende play-offs die in oktober worden gespeeld. Het EK onder 21 vindt volgend jaar plaats in Tsjechië.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner