06.10.2014 11:50

Gepasseerde Ziyech begrijpt bondscoach niet

Hakim Ziyech (l.) en Kyle Ebecilio (r.) vieren een treffer tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - FC Twente. (05-10-2014)
Hakim Ziyech (l.) en Kyle Ebecilio (r.) vieren een treffer tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - FC Twente. (05-10-2014)

Jong Oranje speelt komende week een tweeluik met Jong Portugal voor kwalificatie voor het EK onder 21. Hakim Ziyech werd niet geselecteerd door bondscoach Adrie Koster.

"Heel raar", vertelt de middenvelder van FC Twente aan het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk heb ik die beslissing maar te accepteren, maar ik begrijp het niet. Net zoals ik het vreemd vind dat Boëtius en Vilhena zijn gepasseerd, jongens die een vaste basisplaats hadden. De uitleg van de bondscoach? Hij wil andere spelers de kans geven, ja, dat is zijn goed recht."

Ziyech was afgelopen weekend belangrijk voor Twente met een assist en een doelpunt. "Het geeft aan dat ik lekker in mijn vel zit", vervolgt Ziyech. "Ik ben inmiddels beter gewend aan mijn medespelers, aan de speelwijze, aan mijn nieuwe omgeving. In de eerste weken had ik het moeilijk met de intensiteit van de vele wedstrijden in een kort tijdsbestek. Dat zorgde voor overbelasting, maar ik ben nu topfit, kan hele wedstrijden spelen. Natuurlijk gaat nog niet alles goed, ook in de afstemming, maar daar werken we aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner