06.10.2014 12:07

Van Hanegem kritisch op bondscoach Koster

Feyenoord viert de 3-0 van Jean-Paul Boëtius (tweede van rechts) tijdens Feyenoord - FC Groningen. (05-10-2014)
Feyenoord viert de 3-0 van Jean-Paul Boëtius (tweede van rechts) tijdens Feyenoord - FC Groningen. (05-10-2014)

Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena hebben het moeilijk bij Feyenoord. Het tweetal werd dan ook niet geselecteerd voor Jong Oranje. Daar begrijpt Willem van Hanegem niets van.

"Ze worden helaas niet geholpen door de bondscoach van Jong Oranje, Adri Koster. Die speelt straks een barrage van twee wedstrijden tegen Portugal om het EK van volgend jaar te bereiken, maar hij meent het zonder deze twee te moeten doen", vertelt 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Dat begrijp ik dan dus niet. Wijs mij spelers bij Jong Oranje aan die beter zijn dan zij? Die zijn er niet. Juist als bondscoach moet je durven te rekenen op de ingevingen van jongens als Boëtius en Vilhena. Ze zouden wel eens extra gemotiveerd kunnen zijn en dat extra heb je hard nodig want winnen wij wel eens een wedstrijd van Portugezen? Niet vaak toch?" 

"Bovendien heeft de KNVB wel een succesje nodig bij zijn vertegenwoordigende elftallen. Welk team plaatst zich nog voor een eindtoernooi? Wie boekt er succes? Als je die vraag stelt, hoor je in de verte misschien iets, maar blijft het vooral heel erg stil. En in die rangen durven ze deze twee jongens buiten te sluiten omdat het bij hun club even niet loopt. Belachelijk!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner