08.10.2014 10:37

Bondscoach Koster schrikt niet van kritiek

Adrie Koster (l.) en Pierre van Hooijdonk overleggen tijdens de wedstrijd Jong Oranje - Jong Georgië. (05-09-2014)
Adrie Koster (l.) en Pierre van Hooijdonk overleggen tijdens de wedstrijd Jong Oranje - Jong Georgië. (05-09-2014)

Aankomende week speelt Jong Oranje een tweeluik tegen Jong Portugal. De winnaar mag zich melden op het EK voor spelers onder de 21 jaar. Bondscoach Adrie Koster kreeg de afgelopen week veel kritiek te verduren.

Willem van Hanegem begreep niet waarom Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena niet werden geselecteerd. "Dat is makkelijk om zo kritiek te leveren", vertelt Koster aan Voetbal International. "Maar dat mag hij doen. Zo denkt hij. Ik heb uitgelegd waarom ik jongens wel en niet selecteer. Of ik ervan schrik? Ik schrik niet zo snel. Iedereen mag zijn mening hebben. Wat ik al aangaf: ik heb de afweging gemaakt. In het geval van die twee spelers ontbreekt de echte vorm…Talent alleen is in deze fase niet voldoende."

Bovendien kan Koster niet beschikken over een aantal spelers die zich moeten melden bij het 'grote' Oranje. Davy Klaassen en Quincy Promes zijn er daarom niet bij. "Er zijn nogal wat spelers die in Oranje spelen maar eigenlijk nog speelgerechtigd zijn voor Jong Oranje. Daar is uitvoerig over gesproken. Oranje speelt ook kwalificatiewedstrijden en is daarin leading. Dat vind ik heel logisch."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner