09.10.2014 11:54

John: "Ze zijn echt wel een beetje bang"

Donderdagavond staat de eerste van twee wedstrijden tegen Jong Portugal op het programma van Jong Oranje. Ola John, actief voor het Portugese Benfica, is erbij en weet wat Jong Oranje te wachten staat.

"Het is een goed elftal", vertelt de voormalig speler van onder meer FC Twente aan Voetbal International. "Technisch erg vaardig. Het team speelt met opkomende backs die graag de aanval kiezen. Voor ons liggen er kansen in de omschakeling. Anderzijds zullen zij dat ook bij ons proberen. Ik denk dat het een leuke wedstrijd met veel kansen over en weer wordt."

"Het zijn allemaal Nani's en Ronaldo's. Jongens die acties maken. Bernardo Silva is basisspeler bij AS Monaco. Dat zegt wel wat. Een nummer tien met een geweldig linkerbeen. Daarnaast zijn er Ivan Gavaleiro, vorig jaar nog mijn concurrent bij Benfica, en Bruma. Die laatste kennen de mensen misschien wel van Galatasary", vervolgt John. "Portugal heeft dus een goed elftal, is technisch heel vaardig maar je moet ook een goede mix hebben. Die hebben wij wel. Portugal is in mijn ogen een moeilijk bespeelbare ploeg, maar met onze kwaliteiten kunnen we ze pakken."

John weet dat ze in Portugal angst hebben voor Oranje. "In de kranten hadden ze het al over Ola John tegen Jong Portugal. De Portugezen weten wel dat we een goede ploeg hebben, niet alleen ik. Ze zijn echt wel een beetje bang. Zelf heb ik nog contact met hun keeper (Bruno Varela red.), een ploeggenoot bij Benfica. Hij zei ook al: jullie hebben echt een goed team", aldus John, die hoopt zich te revancheren na een minder seizoen. "Vorig jaar was een rampjaar. Ze zeggen vaak dat jonge spelers met pieken en dalen te maken krijgen. Dat heb ik nu ook zelf meegemaakt. De laatste weken gaat het wel goed. Vorige week gaf ik twee assists en een paar weken geleden was ik ook al beslissend. Die lijn hoop ik door te trekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner