29.06.2015 19:42

Engelse arbitrage bij Europese rentree Eagles

Scheidsrechter Craig Pawson fluit de wedstrijd Swansea City - Stoke City in de Premier League. (02-05-2015)
Scheidsrechter Craig Pawson fluit de wedstrijd Swansea City - Stoke City in de Premier League. (02-05-2015)

Go Ahead Eagles krijgt in haar eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa League te maken met een Engelse arbitrage. Scheidsrechter Craig Pawson mag samen met zijn assistenten John Brooks en Harry Lennard het duel met Ferencvárosi TC leiden.

De degradant kwam in aanmerking voor een plek in de eerste voorronde van de Europa League vanwege het Fair Play Klassement. De ploeg eindigde weliswaar als tweede op die lijst, maar omdat FC Twente afhaakte vanwege de financiële problemen, kreeg Go Ahead Eagles de kans om zich in te schrijven voor de Europese competitie.

Pawson is een scheidsrechter met nog maar weinig internationale ervaring. In eigen land floot hij inmiddels dertig wedstrijden in de Premier League, vijftig in de Championship en tachtig in de League One en League Two, maar op internationaal niveau stond hij alleen nog maar aan het roer bij wedstrijden tijdens het Europese kwalificatietoernooi voor spelers onder de 19.

Go Ahead Eagles - Ferencvárosi TC wordt donderdag 2 juli afgewerkt in het stadion van FC Emmen. De Adelaarshorst wordt momenteel verbouwd, waardoor de ploeg uit Deventer niet in eigen huis kan aantreden tegen de Hongaren. De aftrap in Emmen is om 20.00.

Bekijk al het nieuws rondom de Europese wedstrijd van Go Ahead Eagles in onze liveticker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner