30.07.2015 19:00

Nieuweling Janssen krijgt voorkeur in de spits

Robert Mühren (r.) komt tot scoren in de oefenwedstrijd tegen Al Wasl en wordt gefeliciteerd door concullega Vincent Janssen. (24-07-2015)
Robert Mühren (r.) komt tot scoren in de oefenwedstrijd tegen Al Wasl en wordt gefeliciteerd door concullega Vincent Janssen. (24-07-2015)

Vincent Janssen krijgt in het Europese duel met het Turkse Medipol Başakşehir F.K de voorkeur in de spitspositie. De nieuweling aan de tegenstander, de Turkse vedette Emre Belözoğlu begint op de bank.

AZ Alkmaar begint het seizoen in Europa met flink wat wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijden van vorig seizoen. Sergio Rochet is de nieuwe eerste doelman. Jeffrey Gouweleeuw vormt nu samen met nieuweling Jop van der Linden het hart van de verdediging. Ridgeciano Haps is de vervanger van de naar PSV vertrokken Simon Poulsen. John van de Brom heeft ook een basisplaats ingeruimd voor Joris van Overeem en Dabney dos Santos. Beide talenten beginnen op de flanken. In de spits krijgt Vincent Janssen de voorkeur boven de Amerikaan Aron Jóhannsson en Robert Mühren. Wel zitten zij op de bank. Jóhannsson speelde eerder deze maand nog met Amerika op de Gold Cup, waardoor de spits ietwat vermoeid in Alkmaar is aangekomen. De aanvalsleider speelde vijf wedstrijden op het Amerikaanse toernooi.

Bij de tegenstander zien we een nieuweling op de bank beginnen. Na de opvallend goede prestaties van Medipol afgelopen seizoen, ze werden vierde in de SüperLig, hebben ze deze zomer een grote slag op de transfermarkt kunnen slaan. Emre Belözoğlu werd aangetrokken en dat is een grote naam in Turkije. Emre begint vanavond wel op de bank, hij is nog niet helemaal fit om vanaf minuut één te spelen.

De wedstrijd is vanaf 19.30 LIVE te volgen via Voetbal.com!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner