19.08.2015 21:12

Van den Brom: "Verschil is niet zo groot"

AZ-trainer John van den Brom blaast op zijn fluit tijdens een training van de Alkmaarders. (23-07-2015)
AZ-trainer John van den Brom blaast op zijn fluit tijdens een training van de Alkmaarders. (23-07-2015)

Trainer van AZ Alkmaar John van den Brom is van mening dat Astra Giurgiu en zijn ploeg ongeveer gelijkwaardig zijn aan elkaar. De twee ploegen ontmoeten elkaar op donderdagavond in de voorronde van de Europa League.

De inzet is een plek in de groepsfase van de Europa League. AZ en Astra willen die uiteraard bereiken, maar er is maar plek van één van de twee ploegen. Astra-coach Marius Sumudica zei eerder dat AZ de topfavoriet is. "Dat wilde ik nou net over Astra gaan zeggen", grapt Van den Brom tijdens de persconferentie. "Nee, ik denk dat het verschil tussen beide teams niet zo groot is. Ik denk dat de kansen op fiftyfifty liggen. Na de wedstrijd kunnen we gaan herrekenen."

AZ is namelijk gewaarschuwd. In de derde ronde van het toernooi schakelden de Roemenen namelijk Premier League-club West Ham United uit. "Dat is een heel knappe prestatie. West Ham is een prima ploeg uit de Engelse Premier League. Het was een verrassend resultaat, maar de overwinning was terecht."

Van den Brom weet dat zijn ploeg een goede wedstrijd moet afleveren. En dat zal na twee matige resultaten in de Eredivisie niet meevallen. "We zijn de Eredivisie niet zoals gewenst begonnen, maar het bouwen van een team heeft even tijd nodig. Ik hoop donderdag weer het AZ te zien zoals tegen Istanbul Basaksehir. Dan maken we hier een goede kans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner