20.08.2015 17:18

Luckassen en Van Overeem beginnen bij AZ

Joris van Overeem (l.) probeert Mitchell Dijks (r.) af te troeven tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Joris van Overeem (l.) probeert Mitchell Dijks (r.) af te troeven tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

AZ begint donderdagavond aan de play-offs van de Europa League tegen Astra Giurgiu met Derrick Luckassen in de basis. Trainer John van den Brom heeft ook  een basisplaats ingeruimd voor Joris van Overeem.

In tegenstelling tot de Eredivisie-wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Excelsior staat niet Thom Haye op het middenveld bij de Alkmaarders, maar Luckassen. Met Luckassen wil Van den Brom meer balans brengen in het elftal. Van Overeem krijgt ook een basisplek van Van den Brom. De vleugelspeler die vorig jaar nog op huurbasis bij FC Dordrecht speelde, was basisspeler in de eerste wedstrijd van AZ, maar verloor zijn plekje aan Guus Hupperts.

Donderdagavond spelen zowel Hupperts als Van Overeem. Dat betekent dat de andere vleugelspeler, Dabney dos Santos, het kind van de rekening is. Hij begint in Roemenië op de bank. Achille Vaarnold zit niet bij de wedstrijdselectie. Dat geldt wel voor Fernando Lewis. Verder treedt Van den Brom aan met dezelfde spelers welke ook in de andere Europese wedstrijden hun opwachting maakten. 

Volg de wedstrijd van AZ vanaf 18.00 uur LIVE!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner