27.08.2015 21:42

Cillessen dolblij na gemiste strafschop

Doelman Jasper Cillessen beleefde donderdag in de uitwedstrijd van Ajax bij Jablonek (0-0) een uniek moment in zijn loopbaan. Voor het eerst in zijn professionele carrière werd hij eens niet vanaf elf meter gepasseerd. Maar liefst 25 keer op rij had de geboren Groesbeker het nakijken, maar nu zag hij Ján Greguš op de paal schieten.

Cillessen schreeuwde het uit van blijdschap na de gemiste strafschop van de Tsjech. "Het was echt een succes geweest als ik die bal gepakt gehad", besefte hij. "Maar als die bal op doel was geweest, dan had ik 'm gepakt. Dit was dus wel een heerlijk moment. We hebben het ons zelf onnodig moeilijk gemaakt. We hebben nagelaten te scoren. We hebben wel de kansen gekregen. We wilden eigenlijk door in de Champions League. Maar een club als Ajax moet in ieder geval Europees spelen."

De mogelijkheid bestaat nog steeds dat Cillessen met Manchester United in de Champions League gaat spelen. Trainer Louis van Gaal heeft nog een paar dagen de tijd om de doelman van het Nederlands elftal in te lijven. "Ik heb niets van mijn zaakwaarnemers gehoord", zei Cillessen. "Dus ik ga me gewoon concentreren op de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner