02.09.2015 16:32

Jurjus bij Oranje: "Een mooie ervaring"

Teleurstelling bij Hidde Jurjus (l.) en Bryan Smeets (r.) na afloop van het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)
Teleurstelling bij Hidde Jurjus (l.) en Bryan Smeets (r.) na afloop van het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)

Hidde Jurjus werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De doelman van De Graafschap geniet, maar hoopt stiekem ook op speeltijd van bondscoach Fred Grim.

De sluitpost moest zich maandag melden bij Jong Oranje. "Toen hadden we een uitlooptraining, omdat veel spelers zondag nog met hun club gespeeld hadden", aldus Jurjus op de clubsite van De Graafschap. "De dinsdag begon met een bespreking, waarna we getraind hebben in een 11-tegen-11 situatie. Woensdag stond er ook een training op het programma. Het is goed om te zien dat het niveau erg hoog is. Er zijn veel jongens die bij clubs in het buitenland spelen, waar ik veel van kan leren."

Jong Oranje speelt vrijdag in Deventer tegen Jong Cyprus. Vier dagen later volgt het duel met Jong Turkije. Jurjus weet nog niet of hij vrijdag onder de lat staat. "Het is sowieso een mooie ervaring om te trainen bij Jong Oranje. Ik denk dat ik woensdag of donderdag hoor of ik tegen Cyprus zal spelen. De andere twee keepers, Maarten de Fockert (sc Heerenveen) en Mickey van der Hart (PEC Zwolle), zaten de vorige keer ook bij Jong Oranje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner