04.09.2015 21:03

Grim: "Meeste afspraken werden nagekomen"

Almere City FC-trainer Fred Grim kijkt toe tijdens het competitieduel Almere City - FC Volendam. (24-04-2015)
Almere City FC-trainer Fred Grim kijkt toe tijdens het competitieduel Almere City - FC Volendam. (24-04-2015)

Bondscoach Fred Grim was uitermate tevreden met de overwinning van Jong Oranje op Jong Cyprus (4-0). De blijdschap zat hem vooral in het gegeven dat Jong Oranje een korte voorbereidingstijd had, zo vertelt Grim.

"We waren pas voor de eerste keer bij elkaar en hadden maar een paar dagen de tijd om ons voorbereiden", opent hij tegen FOX Sports. "Dan is het goed om te zien dat we de meeste afspraken die we hebben gemaakt ook nakomen"

In de Adelaarshorst kwam Oranje al snel op voorsprong door een goal van Hans Hateboer. "We wilden er vanaf het begin kort op zitten en het veld heel breed houden. Dat is gelukt en we kregen al snel de beloning", analyseert de bondscoach.

Na de 1-0 zag Grim zijn ploeg goed voetballen. "We speelden leuk voetbal en soms heel frivool. Maar het moet ook rendement opleveren. De uitslag had groter moeten uitvallen. Bovendien waren er fases dat we wat verslapten en gemakkelijker werden. Dat klinkt heel kritisch, maar zo moeten we het wel benaderen. We leggen de lat hoog en om dat niveau te benaderen moeten we er wel op deze manier naar kijken. Dat neemt niet weg dat ik heb genoten vanavond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner