08.10.2015 15:33

Rooney haakt af voor interland van Engeland

Wayne Rooney zal zijn doelpuntenrecord in het shirt van Engeland niet aan kunnen scherpen deze week. De aanvaller van Manchester United kampt met een enkelblessure en mist in ieder geval één interland door de kwetsuur.

Rooney baarde in de laatste interland opzien door tegen Zwitserland zijn vijftigste treffer in het shirt van de Engelse nationale ploeg te maken. Hiermee haalde hij Sir Bobby Charlton definitief in en kroonde hij zich tot topscorer aller tijden. Afgelopen zondag raakte Rooney echter geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen rivaal Arsenal en de Engelse voetbalbond maakt bekend dat de aanvaller niet op tijd fit is om te spelen in de eerste interland.

Dit betekent dat Rooney de wedstrijd tegen Estland aan zich voorbij moet laten gaan. Deze interland staat vrijdagavond op het programma. Drie dagen later reist het Engelse elftal af naar Litouwen voor nog een interland, mogelijk kan Rooney hier wel speelminuten maken. Engeland is echter al geplaatst voor het komende Europees Kampioenschap, waardoor het meespelen van Rooney geen noodzaak is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner