09.10.2015 11:14

PSV'er Hendrix: "Ik focus mij op Jong Oranje"

Jorrit Hendrix staat in de basisopstelling van Jong Oranje in de kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus. (04-09-2015)
Jorrit Hendrix staat in de basisopstelling van Jong Oranje in de kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus. (04-09-2015)

Volgens PSV-icoon René van de Kerkhof had Jorrit Hendrix opgeroepen moeten worden voor het Nederlands elftal, maar de PSV-middenvelder moet het voorlopig doen met wedstrijden in Jong Oranje. Dat zit Hendrix op dit moment niet dwars.

Ook Co Adriaanse en Jan Mulder hadden verwacht dat Hendrix zich mocht melden bij het grote Oranje toen Davy Klaassen met een blessure afhaakte. Bondscoach Danny Blind riep echter Riechedly Bazoer op. "Dat heb ik ook gelezen. Maar ik focus mij op Jong Oranje. Misschien komt het Nederlands elftal ooit nog een keer. Nu zit ik hier en dat is ook niet verkeerd hoor."

Met Jong Oranje neemt de middenvelder het zondag op tegen Slowakije. Bij winst verstevigen de Nederlanders hun koppositie in hun EK-kwalificatiegroep. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en dat geeft vertrouwen. "De sfeer is inderdaad goed. Hopelijk komt er zondag een derde overwinning bij."

Vorig jaar slaagden de beloften er niet in om zich te kwalificeren voor het EK. Hendrix zegt dat het huidige team kwalitatief net zo goed is als vorig jaar, maar dat het beter loopt nu Fred Grim aan het roer staat. De teambeleving is beter. "Want dat was vorig jaar een stuk minder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner