10.10.2015 21:20

Blind had namen van vervangers snel paraat

Voor bondscoach Danny Blind was het meteen duidelijk wie hij op ging roepen voor het Nederlands elftal na blessures van Daryl Janmaat, Jasper Cillessen en Tim Krul. Volgens de eindverantwoordelijke bij Oranje wordt daar altijd aan gedacht.

Janmaat viel al voor de interland tegen Kazachstan uit, terwijl het Nederlands elftal in Astana twee keepers zagen sneuvelen. Cillessen in de warming-up, Krul tien minuten voor tijd. Kenneth Vermeer werd als doelman opgeroepen, terwijl Gregory van der Wiel de nieuwe verdediger bij de selectie is.

"We vergaderen daar elke week over", vertelde Blind na de met 1-2 gewonnen interland tegen Kazachstan aan tafel bij de NOS. "Welke spelers bijvoorbeeld in aanmerking komen voor welke posities." Het feit dat er met Vermeer maar één doelman is opgeroepen, kan duiden op het feit dat de kwetsuur van Cillessen niet ernstig is. Over de blessure van Krul is ook niet veel bekend, maar de bondscoach en meerdere spelers van het Nederlands elftal vrezen het ergste voor de goalie van Newcastle United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner