11.10.2015 19:20

Grim boos: "We zijn geen kerels geweest"

Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)
Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)

Jong Oranje begon zondagmiddag goed aan het duel met de leeftijdsgenoten uit Slowakije, maar ging uiteindelijk met 1-3 onderuit. Bondscoach Fred Grim is boos over de wijze waarop de Nederlandse beloften zich manifesteerden in Nijmegen.

"Natuurlijk gingen we dit duel aan met het goede gevoel van vorige twee wedstrijden. Maar in de tweede helft bleef een reactie uit. We wonnen geen duels en gingen achteruit lopen. De drie punten die we extra hebben gepakt, zijn we nu weer kwijt", was het harde oordeel van Grim in gesprek met FOX Sports.

"We zijn geen kerels geweest", concludeerde de bondscoach. Grim viel op dat op het moment dat het wat minder draaide, er geen speler opstond om de ploeg op sleeptouw te nemen. “Tonny Vilhena zou dat kunnen, dat is een jongen met karakter. Maar er is eigenlijk helemaal niemand opgestaan."

Nederland kwam via Vincent Janssen op een 1-0 voorsprong, maar vlak voor rust maakten de Slowaken gelijk uit een hoekschop. "Daar heb ik het team nog voor gewaarschuwd. De Slowaken zijn fysiek sterk en gevaarlijk bij spelhervattingen. Maar we lieten ons toch foppen. Op een slecht moment kregen we die 1-1 tegen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner