20.11.2015 21:31

Fenerbahçe weer onderwerp van onderzoek

Er wordt opnieuw een onderzoek ingesteld naar Fenerbahçe. De Turkse topclub is nog maar net verlost van een omkoopschandaal, nu stelt de UEFA een onderzoek in naar de financiële huishouding van de club van Robin van Persie.

Op de clubwebsite van de Turken valt te lezen dat de UEFA gaat controleren of Fenerbahçe zich gehouden heeft aan de regels van Financial Fair Play. Dit houdt in dat een club niet meer mag uitgeven dan dat er aan inkomsten binnenkomt.

Fenerbahçe stuntte dit seizoen echter met de transfers van Van Persie en Nani, terwijl ook spelers als Lazar Marković en Simon Kjær naar Istanboel kwamen. Naar verluidt gaf Fenerbahçe veertig miljoen euro uit aan nieuwe spelers dit seizoen, waardoor de UEFA vermoedens heeft dat de regels rondom Financial Fair Play overtreden zijn.

Voorlopig is het prijzengeld van Fenerbahçe uit UEFA-toernooien bevroren, wat betekent dat de ploeg geen geld uitgedeeld krijgt na een winstpartij in de Europa League. De Turken spelen dit seizoen in de Europese competitie en zitten in dezelfde groep als Ajax. Mocht Fenerbahçe overwinteren in de Europa League, zal het voorlopig geen geld ontvangen van de UEFA.

Mocht Fenerbahçe de regels inderdaad overtreden hebben, dan kan de UEFA een flinke boete uitdelen, het aantal spelers dat Fenerbahçe mag inschrijven voor Europese competities verlagen of de club zelfs helemaal weren uit de Champions League of Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner