23.11.2015 20:20

Wenger kritisch op dopingregels van de UEFA

Arsenal-trainer Arsène Wenger geeft zijn manschappen aanwijzingen tijdens het Champions League-duel Bayern München - Arsenal. (04-11-2015)
Arsenal-trainer Arsène Wenger geeft zijn manschappen aanwijzingen tijdens het Champions League-duel Bayern München - Arsenal. (04-11-2015)

Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft zijn vraagtekens gezet bij de dopingregels van de UEFA. De voetbalbond grijpt achteraf pas in bij een wedstrijd als er twee spelers worden betrapt na een wedstrijd in één en dezelfde competitie en dat snapt de Fransman niet. Arsenal kreeg te maken met een dopingzondaar, aangezien Arijan Ademi van Dinamo Zagreb werd betrapt na de Champions League-wedstrijd tegen de Gunners.

"Dat vind ik een vreemde en verrassende regel", geeft Wenger zijn mening op de persconferentie voor het tweede duel met Dinamo Zagreb in de groepsfase. "De UEFA bepaalt de regel, maar ik ben het er persoonlijk niet mee eens. Je kunt niet zomaar stellen dat ze een gedrogeerde speler hebben opgesteld, maar het resultaat spreekt voor zich", kijkt de Fransman naar de straf die is uitgedeeld.

"Eigenlijk betekent de regel gewoon dat je doping accepteert als FIFA zijnde. Maar het is nu eenmaal de regel en die moeten we accepteren. We moeten naar onszelf kijken", sluit Wenger af. Arsenal hoopte stiekem op een reglementaire overwinning tegen Dinamo Zagreb, aangezien de ploeg het moeilijk heeft in Europa. Arsenal staat met nog twee wedstrijden te gaan zes punten achter op koplopers Bayern München en Olympiakos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner