03.01.2016 10:59

Frank de Boer hoopt op een goed EK voor Milik

De bittere realiteit dat het Nederlands elftal in 2016 niet in Frankrijk speelt op het Europees Kampioenschap is inmiddels al bezonken, wat betekent dat er naar andere landen gekeken wordt. Bij Ajax denkt men aan Polen, aangezien spits Arkadiusz Milik daar speelt. Frank de Boer hoopt dat zijn spits het goed gaat doen op het eindtoernooi.

"Ik hoop dat hij furore gaat maken voor Polen, dat zou ik hartstikke mooi vinden", stelt de oefenmeester van de Amsterdammers in gesprek met Metro. "Verder zullen er niet veel Ajacieden in actie komen. Dan kunnen ze mooi uitgerust aan het seizoen 2016/2017", kijkt De Boer vooruit. Of hij dan nog trainer van Ajax is, is niet zeker, maar de trainer gaf in ieder geval aan dat hij dit seizoen nog aanblijft als eindverantwoordelijke.

Het feit dat het Nederlands elftal zich niet wist te plaatsen voor het EK, doet wel wat met De Boer, die zelf het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika meemaakte als assistent-trainer van Oranje en op twee verschillende WK's en drie EK's speelde. "Tijdens toernooien gaat het voorafgaand aan een wedstrijd van Nederland al dagen over dat duel. Kranten staan vol verhalen en iedereen heeft het er over. Van zo’n beleving is nu helaas geen sprake. Ontzettend jammer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner