18.02.2016 09:50

Blind wil prijs pakken met Manchester United

Daley Blind kan juichen tijdens het competitieduel Manchester United - Liverpool. (12-09-2015)
Daley Blind kan juichen tijdens het competitieduel Manchester United - Liverpool. (12-09-2015)

Daley Blind wil dit seizoen afsluiten met een prijs. Manchester United speelt donderdagavond in de Europa League tegen FC Midtjylland, terwijl aankomend weekend het FA Cup-duel met Shrewsbury Town wacht.

"Het is fijn om even in de Europa League te voetballen", doelt Blind op de wedstrijd in Denemarken tegen FC Midtjylland. "De Europa League en FA Cup zijn nu heel belangrijk voor ons, omdat ze het seizoen glans kunnen geven. Het zijn tastbare prijzen die we willen pakken. En daar geloven we in", aldus Blind, die afgelopen weekend met 2-1 verloor van Sunderland. "Het voordeel van bij een Engelse club voetballen is dat de duels elkaar heel snel opvolgen. Dat houdt in dat je niet lang in een nederlaag hoeft te blijven hangen."

Manchester United speelt op 28 februari pas weer in de Premier League, maar Blind blijft gefocust op de competitie. "In de Premier League zie je elke week zulke rare uitslagen dat alles mogelijk blijft. Hoewel wij veel punten verspeelden, staan we maar zes punten achter de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Het zal lastig worden, maar die plek blijft ons doel."

Manchester United staat weliswaar op een teleurstellende vijfde plaats, maar Blind is tevreden. "Ik ben blij met mijn eigen ontwikkeling", vervolgt de verdediger tegenover De Telegraaf. "Toen ik aan het begin van het seizoen in het centrum van de verdediging werd gezet, hadden veel mensen – ook in de media – hun twijfels. Ik denk dat ik heb laten zien dat die positie ook op een slimme manier is in te vullen. In de opbouw en het meevoetballen probeer ik belangrijk te zijn. Maar ik win ook steeds meer duels. Naarmate ik meer wedstrijden speel, voel ik me sterker worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner