04.03.2016 10:21

Rashford op lijstje van bondscoach Hodgson

Marcus Rashford, het nieuwe supertalent in Engeland, wordt in de gaten gehouden door bondscoach Roy Hodgson. De ervaren trainer overweegt de optie om de achttienjarige Engelsman mee te nemen naar het EK in Frankrijk.

"Ik houd Rashford al twee jaar in de gaten. Zo lang zit hij al in ons systeem. Ik zeg niet dat hij een kans maakt op de selectie voor het EK, maar ik serveer hem daar evenmin voor af", geeft Hodgson aan tijdens een officiële EK-briefing voor coaches in Frankrijk in gesprek met de BBC. "Ik hoop dat hij de komende maanden blijft presteren en vooral dat hij zich verder in alle rust kan ontwikkelen. En niet dat hij na twee doelpunten voor ManUnited meteen het stempel krijgt: jij bent de nieuwe Cristiano Ronaldo."

De bondscoach draagt daar zelf enigszins aan bij door nu al te speculeren over een oproep voor het nationale elftal. "Laten we hopen dat hij zich op dezelfde manier kan ontwikkelen als Raheem Sterling, Ross Barkley, Wayne Rooney, David Beckham of Paul Scholes. Blijft hij vervolgens presteren, dan is dat niet alleen goed voor Manchester United, maar ook voor Engeland."

Het gaat heel snel met de aanvaller. Ruim een week geleden was Rashford nog een relatief onbekende speler in Europa, maar door twee doelpunten tegen FC Midtjylland in de Europa League, twee goals tegen Arsenal (video) en de benoeming tot speler van de maand bij Manchester United, hebben zijn status 180 graden laten draaien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner