15.04.2016 09:23

Klopp: "Een geweldige avond voor ons"

Jürgen Klopp is dolblij nadat zijn team Liverpool de halve finale van de Europa League heeft behaald tegen Borussia Dortmund (14/04/2016).
Jürgen Klopp is dolblij nadat zijn team Liverpool de halve finale van de Europa League heeft behaald tegen Borussia Dortmund (14/04/2016).

Na een sensationele comeback plaatste Liverpool zich voor de halve finale van de Europa League. De Engelsen maakten een 1-3 achterstand goed met een winnende doelpunt in de blessuretijd: 4-3. Trainer Jürgen Klopp was na afloop dolblij met het behalen van de volgende ronde ten koste van zijn oude club Borussia Dortmund.

"Mijn rechterarm doet pijn, ik weet echt niet waarom", zo begon Klopp zijn verhaal op de persconferentie na afloop. "Dit was een zeer intensieve en vreemde wedstrijd, maar het was een geweldige avond. Het is ongelooflijk. We wilden karakter tonen, maar de ploeg heeft nog veel meer laten zien. Dit was Europees voetbal op zijn best. Het is niet te geloven wat hier is gebeurd. In de rust was het moeilijk om er nog in te geloven. Maar we zeiden tegen elkaar: iedereen kan voor de makkelijkste weg kiezen. Als we gaan verliezen, laten we dan tenminste alles geven en strijdend ten onder gaan.

De Duitse trainer beseft dat zijn ploeg iets unieks heeft laten zien: "Een dergelijke ommekeer gebeurt zelden, maar als het gebeurt, dan is het werkelijk ongelooflijk. Zeker voor iedereen die hier vanavond aanwezig was. In het slot van de wedstrijd kon er werkelijk van alles gebeuren." Wel vindt Klopp dat de zege terecht was: "Dit hebben we echter verdiend. Er kwam natuurlijk ook een beetje geluk bij kijken, als je in de 92e minuut scoort. Maar het was buitengewoon. Dit was een wedstrijd waarbij iedereen, ook fans van andere clubs, kunnen zeggen: 'ok, voetbal is een leuke sport'."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner