21.05.2016 15:43

'Wales wil bondscoach belonen met contract'

Chris Coleman, bondscoach van Wales, bedankt het thuispubliek na de oefeninterland tegen Noord-Ierland. (24-03-2016)
Chris Coleman, bondscoach van Wales, bedankt het thuispubliek na de oefeninterland tegen Noord-Ierland. (24-03-2016)

Chris Coleman krijgt de kans om ook na het Europees Kampioenschap in Frankrijk te strijden met zijn Wales. Volgens de BBC wil de voetbalbond van het land de bondscoach belonen na het bereiken van het EK. Contractverlenging lonkt.

De huidige verbintenis van Coleman, die in 2012 bondscoach werd, loopt aan het einde van het Europese eindtoernooi af, maar de voetbalbond van Wales hoopt dat Coleman het land ook wil leiden als ze richting het Wereldkampioenschap in Rusland gaan. Als Wales het toernooi ook daadwerkelijk bereikt, wil men Coleman aan het roer hebben staan.

De 45-jarige oefenmeester moet met Wales de kwalificaties voor het mondiale eindtoernooi overleven, als het speelt tegen Moldavië, Oostenrijk, Georgië, Servië en Ierland. Alleen de winnaar van de groep gaat rechtstreeks naar Rusland in 2018, de nummer twee speelt play-offs om alsnog een ticket te bemachtigen.

Wales stond in de historie van het land één keer eerder op een eindtoernooi. In 1958 nam het land deel aan het WK in Zweden. Wales overleefde tot ieders verbazing de groepsfase, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Brazilië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner