04.06.2016 14:37

Shearer hoopt op Kane in de Engelse spits

Met Wayne Rooney, Harry Kane en Jamie Vardy heeft Engeland een rijke keuze aan spitsen op het EK in Frankrijk. Alan Shearer, oud-international, heeft hoge verwachtingen van het trio.

"Ik zou Rooney zeker een basisplaats geven in de eerste wedstrijd op het EK, daarna moet hij het laten zien", begon de oud-spits van Newcastle United. "Kane mag wat mij betreft ook beginnen, hij heeft het verdiend om de nummer één spits te zijn. Aan het begin van het seizoen vroeg een aantal mensen zich af of hij het nu weer kon laten zien. Ik dacht altijd dat hij het zou kunnen en degenen die die vraag stelden hebben nu hun antwoord. Ik ben een groot fan, hij doet veel dingen goed en als spits moet je natuurlijk scoren, dat doet hij nu al twee seizoenen op rij."

"Ik denk dat Roy met Kane gaat beginnen en hetzelfde systeem en veel van dezelfde spelers als in die wedstrijd tegen Duitsland (Engeland won toen met 2-3, red.) gebruikt", ging hij verder tegen The Independent. "Als Kane dan niet scoort, of als we achter staan, kan Vardy dan binnen de lijnen komen om zijn snelheid te gebruiken zoals hij tegen Duitsland deed. Hij is een geweldige optie", besloot Shearer zijn relaas.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner