13.06.2016 17:13

Lindelöf krijgt basisplaats bij Zweden

Ivan Cavaleiro verdedigt de bal met heel zijn lichaam. Victor Lindelöf probeert bij de bal te komen. (24-06-2015)
Ivan Cavaleiro verdedigt de bal met heel zijn lichaam. Victor Lindelöf probeert bij de bal te komen. (24-06-2015)

Victor Lindelöf heeft een basisplaats veroverd voor Zwedens openingswedstrijd op het EK tegen Ierland. Hij krijgt de voorkeur boven Erik Johansson. Bij de Ierse opponenten zijn geen verrassingen te bemerken.

Het Ierse elftal kent niet veel verrassingen. Darren Randolph krijgt in het doel de voorkeur boven de zeer ervaren Shay Given, terwijl Ciaran Clark en John O'Shea zoals verwacht de centrumverdediging vormen. Bondscoach Martin O'Neill heeft gekozen voor James McCarthy en Glenn Whelan als verdedigend ingestelde middenvelders, iets daarvoor spelen Jeff Hendrick en Wes Hoolahan. Shane Long en Jonathan Walters zijn op papier de aanvallers in het Ierse team, die gezien de passievolle fans met recht een twaalfde man in huis hebben.

Bij Zweden speelde de op het oog basiself voor dit EK het laatste oefenduel met Wales. Ten opzichte van deze wedstrijd, die met 3-0 gewonnen werd, is er één wijziging: Erik Johansson is in de verdediging vervangen door de 21-jarige Benfica-speler Victor Lindelöf. Hij speelt daarmee zijn eerste officiële interland, na drie oefeninterlands. De andere tien namen die tegen Wales aantraden beginnen wel aan het openingsduel van groep E. De bekende aanvallers, Zlatan Ibrahimović en Marcus Berg, moeten voor de doelpunten zorgen, terwijl Kim Källström en Oscar Lewicki hun plaatsen op het middenveld behouden.

Het duel is vanaf 18.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner