19.06.2016 20:32

Fransen tegen Zwitsers met ander middenveld

Frankrijk-trainer Didier Deschamps heeft zijn elftal flink gewijzigd voor het duel met Zwitserland. Zo starten de Fransen met een geheel ander middenveld. De Zwitsers beginnen zondagavond met een andere spits.

Vladimir Petković, coach van Zwitserland, kiest in zijn basiself voor een andere spits. Haris Seferović, in de eerste twee wedstrijden van de Zwitsers nog basisspeler, moet genoegen nemen met een plek op de bank. In het veld mag Breel-Donald Embolo, spits van FC Basel, het zondagavond vanaf de eerste minuut proberen.

Frankrijk heeft zich al geplaatst voor de achtste finales en dus geeft Deschamps enkele van zijn spelers rust. De verdediging van de Fransen is ongewijzigd ten opzichte van het duel met Albanië. Zijn gehele middenveld heeft de Franse coach echter gewijzigd. Tegen de Zwitsers zijn er basisplaatsen voor Yohan Cabaye, Paul Pogba en Moussa Sissoko. N'Golo Kanté, Blaise Matuidi en Dimitri Payet, vooralsnog een van de uitblinkers van dit toernooi, zitten op de bank. In de voorhoede van de Fransen is alleen Kingsley Coman blijven staan. Hij wordt voorin vergezeld door Antoine Griezmann en André-Pierre Gignac. Dat betekent dat Anthony Martial en Olivier Giroud als wissel beginnen.

De wedstrijd is vanaf 21.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner