28.06.2016 09:09

Shearer fileert Engeland: "Volstrekt hopeloos"

Alan Shearer is bijzonder kritisch op de Engelse nationale ploeg. Engeland ging maandagavond onderuit tegen IJsland (2-1) en moet daardoor het EK in Frankrijk verlaten.

"We werden afgetroefd in de gevechten, waren dommer, leverden minder strijd en waren volstrekt hopeloos, negentig minuten lang", aldus Shearer tegenover de BBC. "Ik zei na drie groepswedstrijden dat de wedstrijden van Engeland niet goed genoeg waren en ik heb ook nu weer niet genoeg gezien. Hoe kon hij Jack Wilshere van Arsenal inbrengen? Er waren meer spelers op het veld die dat niet verdienden. Raheem Sterling van Manchester City heeft niets gepresteerd. Zo kunnen we nog wel even doorgaan."

"Harry Kane die corners nam, de lijst is eindeloos. Een tiener als Marcus Rashford viel vier minuten in en deed meer dan wie dan ook op het veld heeft gedaan", vervolgt Shearer. "Onze spelers zijn onder de druk gezwicht. We hebben allemaal onder druk gespeeld. Maar de spelers gingen ten onder en de manager zwichtte ook."

"We zijn verblind door de Premier League. We denken dat we daardoor de beste spelers van de wereld hebben, maar we zijn totaal afhankelijk van buitenlandse spelers en managers om het aantrekkelijk te maken. We zijn echt niet zo goed als we denken", aldus de oud-spits van onder meer Newcastle United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner