15.07.2016 14:37

Fledderus: "We hebben er gewoon veel zin in"

Wout Weghorst (l.) heeft zojuist de gelijkmaker tegen Heracles gescoord. Aanvoerder Mark Jan Fleddures (m.) en Jaroslav Navratil vieren het feestje met de spits mee. (12-05-2016)
Wout Weghorst (l.) heeft zojuist de gelijkmaker tegen Heracles gescoord. Aanvoerder Mark Jan Fleddures (m.) en Jaroslav Navratil vieren het feestje met de spits mee. (12-05-2016)

Heracles Almelo zag vrijdag FC Arouca uit de balletjes rollen als tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. Heracles debuteert dus tegen een Portugese tegentander. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus heeft er zin in.

"Naar Portugal, dat is heel erg leuk denk ik", meende de Fledderus in gesprek met Heracles Almelo TV. "Ik weet eigenlijk heel weinig van de tegenstander. Ik had er nog weinig van gehoord, van Arouca." De Portugezen, vorig seizoen vijfde in de competitie, debuteren eveneens in de Europa League.

"Behalve dat ik het op het lijstje zag staan tussen de mogelijke clubs die we konden loten had ik er nog nooit van gehoord." Vanuit het trainingskamp in Bellerick reageerde de ploeg positief op de loting."We konden ook wat bekende en grotere clubs loten. We zijn allemaal wel blij dat we die in onze eerste ronde ontlopen. Je weet het uiteindelijk nooit natuurlijk, maar we hopen dat we hier wat meer kansen tegen hebben dan bijvoorbeeld Hertha BSC."

Op 28 juli speelt Heracles eerst een thuiswedstrijd. Fledderus hoopt het publiek te trakteren op een mooie avond."Ik hoop dat we er klaar voor zijn. We hebben nog twee weken de tijd, dus we gaan daar hard naartoe werken. Er wordt hier goed getraind en we hebben een goed trainingskamp gehad."

De saamhorigheid in de groep is goed volgens de aanvoerder. "Iedereen gaat goed met elkaar om. Wat dat betreft is de sfeer goed en dat is natuurlijk heel belangrijk. We hebben er gewoon heel veel zin in. En we gaan er wel voor om een ronde verder te komen natuurlijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner