26.07.2016 19:55

Bosz vult puzzel met Van de Beek en Viergever

Ajax-trainer Frank de Boer gebruikt de pas achttienjarige Donny van de Beek ook in het thuisduel met sc Heerenveen. (05-12-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer gebruikt de pas achttienjarige Donny van de Beek ook in het thuisduel met sc Heerenveen. (05-12-2015)

Ajax start in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki met Donny van de Beek in de basis. Door personele problemen op het middenveld moest de nieuwe trainer Peter Bosz flink puzzelen in de basisopstelling. Nick Viergever neemt de positie centraal in de verdediging in.

Zo mist Bosz onder meer Nemanja Gudelj. De Serviër pakte vorig seizoen in de laatste Europese wedstrijd voor Ajax een rode kaart tegen Molde FK en zit daarom momenteel een schorsing uit. Maandagmiddag bevestigde de oefenmeester van de hoofdstedelingen tijdens de persconferentie ook dat Riechedly Bazoer niet fit genoeg is om te spelen. Naast Van de Beek spelen aanvoerder Davy Klaassen en Jairo Riedewald op het middenveld.

Arkadiusz Milik, die zeer waarschijnlijk naar Napoli vertrekt voor het monsterbedrag van ongeveer 35 miljoen euro, is niet van de partij. De Poolse aanvaller genoot van een langere vakantie, aangezien hij met zijn land actief was op het Europees kampioenschap. Daardoor komt de eerste wedstrijd tegen PAOK wel te vroeg voor Milik.

De spitspositie wordt daarom ingenomen door het jonge talent Kasper Dolberg. Op de linkervleugel staat Mateo Cassierra, daar de Duitser Amin Younes nog niet volledig wedstrijdfit is. De Colombiaanse spits werd deze zomer gekocht van Deportivo Cali. De andere Duitser Heiko Westermann zit op de bank, ook hij is nog niet topfit.

Bij tegenstander uit Thessaloniki zit oud-Feyenoord Diego Biseswar op de bank. Djalma, die deze zomer overkwam van Gençlerbirliği, is de rechteraanvaller. Op links staat Garry Rodrigues, die geboren is in Rotterdam en onder andere bij ADO Den Haag en FC Dordrecht onder contract stond.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner