04.08.2016 09:00

AZ'er Luckassen werkt aan mentaliteit

Derrick Luckassen afgelopen zomer stappen gemaakt. De verdediger van AZ Alkmaar is met zichzelf aan de slag gegaan om een positieve uitstraling te krijgen.

"Vooral in mentaal opzicht heb ik stappen proberen te maken", aldus Luckassen tegenover De Telegraaf. "Ik heb met veel verschillende mensen gepraat over m'n ontwikkeling en toekomst als voetballer, maar ook over hoe ik bepaalde zaken beter kan aanpakken. Dan ga je toch nadenken: misschien hebben zij gelijk en moét ik mezelf ook gewoon anders opstellen."

"Maar ik besef nu dat ik mezelf vooral rustig moet houden en gewoon m'n taken moet uitvoeren, wat er ook gebeurt. Ik ben nu 21 jaar en op een punt beland dat ik hier een onomstreden basiskracht wil worden. Ik acht mezelf daar ook rijp voor nu", aldus Luckassen, die vorige week de 1-0 scoorde namens AZ tegen PAS Giannina. "Zo'n doelpunt doet me natuurlijk heel goed, dat geeft me weer een extra boost. Maar in de volgende wedstrijd kan alles weer anders zijn. Zo is de voetballerij; het kan snel gaan, in positieve én negatieve zin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner